Love

Rotterdam Pride

Toegankelijkheid

Festival & Pride Talks

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over de toegankelijkheid van ons festival op 3 juni op het Willemsplein en de Pride Talks die verspreid over 1 t/m 11 juni worden gehouden in het Nieuwe Instituut.

Belangrijk om te weten is dat dit dus niet over ALLE events gaat tijdens de Rotterdam Pride. De opening is bijvoorbeeld in de Kunsthal en verschillende community events zijn ook verdeeld over meerdere locaties in de stad. In de beschrijving van deze events kun je meer vinden over de toegankelijkheid van dat specifieke event.

Informeer ook bij De Friend Events!

We vragen de organisaties in onze Friends agenda ook om meer te vertellen over de toegankelijkheid van hun event. Staat het er niet bij? Benader dan de organisatoren van het event en vraag naar meer informatie.

Rolstoel­toegankelijk

Het hele festivalterrein en de pride talk locatie het Nieuwe Instituut zijn beide volledig rolstoeltoegankelijk, wat ook betekent dat er rolstoeltoegankelijke toiletten aanwezig zijn. Op het festival is er ook een MIVA deck aanwezig. Mocht je ergens extra hulp bij nodig hebben, kun je altijd onze medewerkers of vrijwilligers om hulp vragen.

Voor onze community events en de events van onze friends is het belangrijk om te kijken bij de beschrijving van het event zelf, gezien er veel verschillende locaties zijn met verschillende voorzieningen. De organisator van een event is verantwoordelijk voor het verstrekken van de juiste informatie.

Prikkels!

Soms worden de prikkels allemaal net wat te veel en dan is het fijn als er manieren aanwezig zijn om deze te verminderen. Tijdens het festival zal er een stand aanwezig zijn waar je oordoppen kunt kopen en er is van drie tot zes een ontprikkelruimte aanwezig bij YG Studios (Westersestraat 40) waar je kunt uitrusten of bijvoorbeeld een yogalesje kunt volgen ter ontspanning. De locatie is echter niet volledig rolstoeltoegankelijk; je kunt wel naar binnen, maar er is geen rolstoeltoegankelijk toilet. 

Tijdens de Pride Talks in het Nieuwe Instituut is een ontprikkel-ruimte aanwezig.

Kom naar Rotterdam pride met OV

Op zaterdag 3 juni raden we je aan om met het ov te komen gezien de drukte in de stad. Echter is het OV altijd een goed idee, gezien het net als fietsen milieuvriendelijk is. 

Festival op het Willemsplein

De dichtstbijzijnde metrohalte is ‘Leuvehaven’, wat 5 minuten lopen is vanaf Willemsplein. Er is een lift aanwezig. Vanaf Centraal of Beurs kun je met de Metrolijn E (richting Slinge) en D (richting de Akkers) nemen. Ook stoppen tram 8, 12, 23 en 125 er. De dichtstbijzijnde tramhalte is echter ‘Willemsplein’ waar tram 7 en 125 stopt.

Pride Talks bij het Nieuwe Instituut

Nieuwe Instituut is ongeveer 15 minuten lopen vanaf Rotterdam Centraal en is te bereiken met de metro (halte Eendrachtsplein), tram 7 (halte Eendrachtsplein of halte Museumpark), tram 4 (halte Eendrachtsplein), bus 44 (halte Wytemaweg) en bus 32 (halte Breitnerstraat). Het Eendrachtsplein is voorzien van een lift, dus ook met een rolstoel heb je de optie met het OV te komen. 

Kom met de auto

Kom je toch met de auto? Dan adviseren we je gebruik te maken van de verschillende gratis P+R parkeerplaatsen. 
Vanaf hier reis je eenvoudig en binnen 10 minuten per OV naar het centrum van Rotterdam.

Gratis P+R parkeer­plaatsen

Wil of moet je toch dichterbij parkeren? Dan vind je hier een overzicht van de verschillende parkeergarages nabij het Willemsplein en Nieuwe Instituut in Rotterdam Centrum. 

Parkeren voor rolstoelgebruikers

Het Nieuwe Instituut heeft een parkeerplek voor bezoekers met een (functie)beperking. Daarnaast vind je op de website van de gemeente Rotterdam een overzicht van parkeerlocaties die zijn gereserveerd voor rolstoelgebruikers.

Betaald Parkeer­garages Centrum

In de directe omgeving van het evenemententerrein bevinden zich de volgende parkeergarages

Lekker overnachten?

Wil je van je bezoek een trip maken? Of gewoon binnen snel in je bed liggen na bijvoorbeeld het festival? Dan heeft Hilton Hotel Rotterdam een mooie deal voor je! Met de speciale kortingscode PRIDE ontvang je 20% korting op je boeking!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer hierover in de privacy policy