Love

Rotterdam Pride

PrideCast

Spotify podcasts

Welkom bij Rotterdam Pridecast!

Wat gebeurt er in onze LHBTQIA+ community? En wie zijn deze mensen? Met de Rotterdam Pridecast, de nieuwe podcastserie van Rotterdam Pride, gaan we dieper op dit gesprek in. Samen met host Sharvin Ramjan gaan we in gesprek met bekende en onbekende Rotterdammers om erachter te komen hoe het met ze gaat, wie ze zijn, wat hen drijft en wat Pride voor hen betekent.

PrideCast Playlist

Aflevering #7 met virgil moreno

Dit keer hebben we de iconische Virgil Moreno (hij/hem) te gast. Virgil is een geboren en getogen ‘Rotterdammert’ die choreograaf en dansdocent is aan het Albeda Dans College. Hij is begonnen als danser en heeft zich nu de laatste zeven jaar toegelegd op de kunst van het choreograferen voor grote concerten en TV.

In deze aflevering praat onze host Sharvin met Virgil over coming out met een Surinaamse achtergrond, queer zijn in de danswereld, wat Rotterdam voor hem betekent en zijn visie op de toekomst van de LGBTQIA+ community in Rotterdam.

Aflevering #6 met Rachael en Lesley

Het is alweer tijd voor de zesde aflevering van de Rotterdam Pridecast en deze keer hebben we de lieftallige Rachael (zij/haar) en Lesley (zij/haar) uitgenodigd, een powercouple wat samen en bedrijf heeft genaamd ‘Personal Change Lab’. Dit is een online therapie programma dat speciaal gemaakt is voor queer personen. Daarnaast geven ze ook workshops, zo ook op de Rotterdam Pride Conference 23 Juni.

In de podcast praat onze host Sharvin met hen over het accepteren van hun seksualiteit, hun liefdesverhaal, rolmodellen, hun bedrijf Personal Change Lab, brede queer therapie, triggers en hun workshop Inner Conflict.

Aflevering #5 met Deen Groothuizen

We zijn terug met een nieuwe aflevering en deze keer hebben we Deen Groothuizen (hij/hem/die/diens) te gast. Voor degenen die Deen volgen op social media weten dat hij geen kans ongemoeid laat om zich in te zetten voor een inclusive wereld. Hij is een activist van nature, wat hij momenteel vertaalt in zijn ambassadeurschap bij Rotterdam Pride en zijn werk als social educator op het gebied van inclusie, diversiteit, transrechten en transgezondheidszorg. Daarnaast studeert hij culturele antropologie an de Universiteit van Amsterdam en brengt hij zijn vrije tijd door met zijn verloofde en hun kat Roffa.

In deze aflevering praat Sharvin met Deen over inclusie, activisme, de ups en downs van zijn carrière als social educator, zijn aanwezigheid op social media, zijn ambassadeurschap bij Rotterdam Pride en natuurlijk zin verloofde Lotte waar hij smoorverliefd op is.

Aflevering #4 met Leo Prins

De vierde aflevering van de Rotterdam Pridecast is met Leo (hij/hem), die momenteel op de acteerschool zit en één van onze trans ambassadeurs is. Leo is inmiddels al vijf jaar betrokken bij Rotterdam Pride en is ooit begonnen als kids ambassadeur.

In de podcast praat Sharvin met Leo over trans zijn op jonge leeftijd, de gevoeligheid in queer topics, steun en gelijkgestemden, trans ally zijn en wat Pride voor hem betekent. Deze zeventienjarige is zeker erg wijs voor zijn leeftijd en neemt ons mee op een mooie reis tijdens deze aflevering.

Aflevering #3 met Dennis Bijleveld aka Ma'Ma Queen

De derde aflevering van de Rotterdam Pridecast is met Dennis Bijleveld (die/diens/hen/hun), die als drag artiest momenteel op de lijst van de politieke partij Bij1 staat, en een van onze trotse ambassadeurs is. Je kent hen misschien van Drag Race Holland seizoen één, maar er is nog zoveel meer te ontdekken over dit krachtige mens.

In de podcast praat Sharvin met Dennis over het zijn van een non-binary trans femme, hun carrière als drag artiest, gender en identiteit, politiek en wat Pride voor hen betekent. Het is een prachtige aflevering waarin Dennis kwetsbaar hun verhaal deelt die je inspireert om je authentieke zelf te zijn.

Aflevering #2 met Ceciel Moyano Adriaanse

De tweede aflevering van de Rotterdam Pridecast is met Ceciel (zij/haar), die overdag adviseur is en ’s avonds muzikant. Nu werkt ze op het Albeda College waar ze onze toekomstige generatie helpt om tot zelfacceptatie te komen, te groeien en hun authentieke zelf te zijn.

In de podcast praat Sharvin met Ceciel over haar queer journey, wat Pride voor haar betekent, hoe belangrijk het is om niet-oordelend te zijn en hoe oprechte connectie kan helpen om deze wereld een betere plek te maken voor iedereen.

aflevering #1 met Bey Cil

We beginnen de serie met Bey Cil (hij/hem), de voorzitter van het bestuur van Rotterdam Pride. In deze aflevering vertelt Bey kort over Pride 2021 om vervolgens vooruit te blikken naar Pride 2022; wat staat er te gebeuren, wat zijn de grote veranderingen en waar kijkt hij het meest naar uit?

Verder deelt Bey kwetsbaar zijn coming out-verhaal en hoe hij is geworden wie hij nu is: een trotse queer man die zichzelf volledig accepteert voor wie hij is.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer hierover in de privacy policy