Love

Rotterdam Pride

Queer perspectives on Art & Gender | Rotterdam Pride Conference

Iedereen die een ticket gekocht heeft voor de conferentie, is vandaag welkom om de tentoonstelling “Onder de Huid” van de de Franse kunstenaar, schrijver en activist Claude Cahun, gratis te bezoeken. Tickets zijn de hele dag geldig.

Het vooruitstrevende werk van Cahun is lange tijd onopgemerkt gebleven door het brede publiek, maar voor gerenommeerde fotografen als Cindy Sherman en Nan Goldin, evenals voor David Bowie, is zij een grote inspiratiebron. Belangrijke thema’s uit het roerige leven van Cahun vormen de rode draad door de tentoonstelling: het verkennen van verschillende (gender)rollen en identiteiten, haar betrokkenheid bij de Parijse avant-garde en experimentele theatergroepen, het verzetswerk tijdens de Tweede Wereldoorlog en Cahuns uitgesproken ideeën over de wereld om haar heen. Het grootste deel van de foto’s in de tentoonstelling zijn met hedendaagse technieken uitvergroot afgedrukt om Cahuns theatrale en indringende werk nóg dichterbij het publiek te brengen.

This event will be spoken in Dutch.

Event details

Agenda

Date:

June 25

Time:

10:00 - 16:00

Location

Kunsthal Rotterdam

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer hierover in de privacy policy