Love

Rotterdam Pride

Fit & Proud

IDEM Kennisatelier over inclusie in de Rotterdamse sport

Hoe welkom ben je als homojongen bij de hockeyclub? Hoe veilig voel je je als trans persoon in de sportschool? En kun je open zijn over je biseksualiteit bij de zwemvereniging?

Soms is het moeilijk om open te zijn over je seksuele gerichtheid binnen je sportclub, trans personen voelen zich niet altijd prettig bij de fitcultuur van een reguliere sportschool en vaak wordt er wordt überhaupt geen aandacht besteed aan seksuele en genderdiversiteit binnen een vereniging. Kortom, LHBTIQ+ personen voelen zich regelmatig niet welkom of veilig tijdens het sporten.

Tijdens het Kennisatelier ‘Fit & Proud’ gaan Rotterdamse professionals met elkaar in gesprek over inclusieve sport voor LHBTIQ+ personen. Zo schetst dr. Agnes Elling-Machartzki van het Mulier Instituut hoe inclusief de sport momenteel is, vertelt Romy Rockx over de Queer Gym en praten we onderling verder hoe de Rotterdamse sport nog inclusiever kan.

IDEM Rotterdam organiseert dit Kennisatelier samen met Rotterdam Pride, in het kader van de Prideweek die in Rotterdam plaatsvindt van 17 tot en met 26 juni 2022.

Deelname is gratis, maar meld je wel even aan via het formulier.

Meer informatie vind je op www.idemrotterdam.nl

Event details

Agenda

Date:

June 22

Time:

14:00

Location

Kunsthal Rotterdam

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website