Love

Rotterdam Pride

Rotterdam pride festival

3 Juni op het Willemsplein! van 12:00-23:00

Dit jaar wordt het een bijzondere editie van Rotterdam Pride; de oudste gay pride van Nederland, Roze Zaterdag, keert na 21 jaar weer terug naar Rotterdam! Dit wordt een eendaags festival met een uitgebreide invulling om de LHBTQIA+ community uit Rotterdam en heel Nederland met elkaar te verbinden.

Veel meer events ! Rotterdam Pride

Het festival is tijdens de Rotterdam Pride week. Er zijn na 3 juni dus nog veel meer events om te bezoeken!

Join with Pride

De focus van deze dag ligt op het vieren van waar we zijn gekomen als community terwijl we ook stilstaan bij de stappen die er nog gezet moeten worden om Rotterdam een safe space te maken voor iedereen. Dit doen we op Roze Zaterdag door onder andere een Pride March, een inhoudelijk programma en kun je de hele dag en avond genieten van diverse muziekacts zoals Duncan Laurence, LIONSTORM en Jaïr & Glen Faria. Het totale programma met alle acts en artiesten wordt snel bekend gemaakt.

Pride Market

Markt kraampjes waar je allerlei interessante informatie kunt vinden en leuke dingen kunt kopen. Dus heb je nog zin om te shoppen of wat lekkers te eten? Dan kun je terecht bij de Pride Market waar meerdere shops, informatiestands en horeca hun eigen stand hebben!

Hoe kom jij naar het festival?

Lees meer over de bereikbaarheid en toegankelijkheid

Timeline

⇦ scroll om meer te zien ⇨

DRAG PERFORMANCES BY :
Ma’MaQueen | GiGi, Licka Lolly

HOSTED BY
GiGi

Performance acts & choreography by Virgil Moreno

Toegankelijkheid

De Pride March is een essentieel onderdeel van elke Pride. Hiermee nemen we de ruimte om als LHBTQIA+ zichtbaar en aanwezig te zijn. Het is een vredig protest waarbij we een route lopen door de binnenstad van Rotterdam. Dit jaar wordt het georganiseerd door COC Rotterdam en GayRotterdam, maar als organisatie lopen wij zeker mee en is dit dus ook een belangrijk onderdeel van het Roze Zaterdag programma.

Line-UP

artiesten

Cakes da

killa

Live optreden!

RUTH JACOTT

Ze is een rapper, producer en songwriter met een missie. Ze is niet in een hokje te stoppen en schopt dan ook graag tegen de stereotypes rond gender en seksualiteit die door de maatschappij worden opgelegd. In haar teksten rapt ze openlijk over haar eigen gevoel en gedrag, moedigt ze zichzelf en anderen aan om lef te tonen en voelt ze de samenleving aan de tand.

PHILOU LOUZOLO

Jaïr en Glen Faria zijn veelzijdige zangers uit Amsterdam Zuidoost. Ze maken muziek bekend om de levensverhalen en situaties die voor velen herkenbaar zijn. De onderwerpen van hun liedjes variéren van liefde, zelfbeeld en gezinsleven tot aan maatschappelijke thema’s.

CINCITY

LIONSTORM is de eerste queer rapformatie van Nederland bestaande uit leden Vuige Muis en Skerrie Sterrie.

JULIANA X

DJ JULIANA X

More Artists & PERFORMERS

Lordesius

Mandy McCandy

INBLVCKWETRUST & GLTTR GDDSS

Jill-Ann

Call Me Mother

House of Holgraphic Hoes X House Of Lux

Aiscream

Steve City

Imani Goncalves

Vanity Vickers

DJ NEMS

Hosted By

AMBER VINEYARD

010 years of pride

Bijna 45 jaar geleden vond er voor het eerst in Nederland een demonstratie plaats in combinatie met een Gay Pride Parade op 25 juni 1977. Meerdere landen gingen ons al voor en zeker de Stonewall Riots in 1969 in New York hebben wereldwijd impact gemaakt. Deze rellen worden gezien als de start van de georganiseerde strijd voor de rechten van LHBTQIA+ personen. Roze Zaterdag vindt inmiddels elk jaar plaats in een andere Nederlandse stad, zodat ze de kans krijgen om hun eigen invulling te geven aan deze emanciperende en demonstratieve dag.

Vanity Vickers en de Erasmusbrug voor de Rotterdam Pride campagne 2023

Vanity Vickers die ligt te lopen te slayen op de Erasmusbrug

Tijdens het festival zijn er huisregels

Zo houden we het leuk en veilig voor iedereen

Partners

Wij willen jullie allemaal bedanken voor een

geweldige Roze Zaterdag!

Binnenkort zullen we een terugblik publiceren over Roze Zaterdag. Dus kom snel weer een keer terug op deze pagina. Vergeet ook niet dat we de rest van de week nog veel leuke evenementen hebben staan!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer hierover in de privacy policy