Naomi Isabel Vasquez

Sinds de eerste Pride Walk zwaait Naomi de regenboogvlag enthousiast door de lucht.

“Ik ben nog maar kort uit de kast gekomen”

Met haar enthousiasme, liefde en inzet voor de community brengt zij mensen verder in het leven en weet zij grenzen te verleggen binnen onze maatschappij. Naomi ziet de Pride movement als een emancipatiebeweging. Voor haar is het een declaratie van eigenheid voor al die mensen die zich identificeren binnen de LHBTQIA+ groep. “Het geeft mensen hoop, kracht en inspiratie om zelf ruimte in te nemen, om zelf aan de slag te gaan met je eigen persoon, en dan ook te staan voor de persoon wie jij denkt dat jij bent.” Zij vindt dat de Pride movement laat zien dat hoewel je deel uitmaakt van een gemarginaliseerde groep, je er niet alleen voor staat. Rotterdam Pride betekent veel voor haar want zij hecht enorm waarde aan de Pride movement in Rotterdam en wil bijdragen aan het empowerment van het individu, en niet per se het creëren van nieuwe normen

Als Rotterdam Pride Ambassadeur wil zij iets uit te dragen naar de mensen zowel binnen de LHBTQIA+ community, als daarbuiten. “Het is noodzakelijk om zichtbaar te zijn voor de geallieerde (ally) en om je uit te spreken voor hen die anders zijn.”

Die vrouw die de boeg beklom en met de regenboogvlag zwaaide
“Mijn mooiste herinnering is toch echt het moment dat toen iedereen zich aan het verzamelen was voor de Pride Walk afgelopen jaar op de Boompjes, ik mijn kans pakte om gewapend met mijn regenboogvlag, het monument De Boeg op te klimmen, en daar heb gestaan om mijn vlag hoog in de lucht te zwaaien. Dat werd ontvangen met een groot gejuich en applaus en toen wist ik dat mijn missie geslaagd was. De regenboogvlag is sowieso een symbool van hoop en liefde, en op dat moment voelde ik ook alsof ik daar bovenop stond voor en met alle mensen die hoop, inspiratie en liefde uit de regenboogvlag putten.

En hoewel het monument De Boeg is bedoeld voor de slachtoffers van de tweede wereldoorlog en in het bijzonder de koopvaardij, is de ondertekst “Zij Hielden Koers” net zo veel van toepassing voor individuen binnen de LHBTQIA+ community, waar het vasthouden aan een stukje eigenheid en authenticiteit net zo belangrijk is.”

Bedankt voor je aanmelding!

Vanaf nu ontvang je onze nieuwsbrief in je mailbox!