Mind the gapVeiligheid is een begrip dat vorig jaar tijdens de Talkshow en diverse evaluaties unaniem als thema voor 2017 werd aangedragen. We stonden voor de uitdaging om hier een artistieke vertaling aan te geven en dit is geworden: Mind the gap!

‘Mind the Gap’ betekent letterlijk: let op de afstand. De uitdrukking ‘Mind the gap” werd in 1969 geïntroduceerd als veiligheidsinstructie in de Londense metro, om reizigers te waarschuwen voor de spleet tussen de metro en het perron, en tot voorzichtigheid te manen bij het in- en uitstappen. Sindsdien is het een populaire uitdrukking geworden, die niet alleen gebruikt werd als naam voor een band, film, maar ook afgedrukt op T-shirts en nog veel meer.

Met de uitdrukking ‘Mind the Gap’ wil Rotterdam Pride aandacht vragen voor de verantwoordelijkheid die we hebben als individu, als groep en samenleving om met elkaar in gesprek te blijven en een veilig klimaat te creëren voor onszelf en onze medemensen waarin je mag zijn wie je bent ongeacht je geaardheid of gender identiteit. Rotterdam Pride staat voor de uitdaging met haar programma  ‘the gap’ te overbruggen.volg ons op social media