Kiki House of Angels

Guillioano Pinas - Kiki House of Angels
Orlando Haynes - Kiki House of Angels
Jeffry Mattias de Jesus - Kiki House of Angels

Familie

“We zijn een nieuwe reis begonnen. Drie jaar terug – KIKI HOUSE OF ANGELS WAS BORN. Nooit gedacht dat dit Kiki House internationaal zou gaan en zelfs buiten Europa. Kiki House of Angels is een familie en we functioneren als een familie. Ik ben trots op mijn familie.”

Dit internationale Kiki House is onderdeel van House of Pride en wordt gerepresenteerd door drie house members, waaronder overall founding father Typhoon Angels.

Guilliano Pinas – Overall Founding Father Typhoon Angels
Voor jonge “black gays” kan het leven in een wereld van nu een verontrust stellende ervaring zijn. Zoals Kiki House of Angels oprichter Guilliano (27) uitlegt: ‘zwart en homo zijn betekent twee stappen achter staan in het leven’. De titel van de documentaire “Father Figure (2019)” vertelt precies de reden waarom Guilliano dit jaar Rotterdam Pride Ambassadeur moest worden. Guilliano is gay, black, vader van een zoon én overall father van Kiki House of Angels.

 Jeffry Mattias de Jesus – Roberto Angels
Jeffry is geboren en getogen in Rotterdam. Jeffry is sinds een aantal jaren vrijwilliger bij de Hang out 010 en organiseert Vogue balls in Rotterdam. Sinds een aantal jaren, ben ik een vrijwilliger bij de Hang out 010 en zelf organiseer ik vogue balls binnen de Rotterdam. In de Kaapverdiaanse cultuur is het een taboe, over LGBTQIA+ issues te praten. Jeffry heeft twee duidelijke doelen voor ogen: “Mijn doel is om de taboe te doorbreken binnen, niet alleen in de Kaapverdiaanse cultuur maar in andere POC (people of colour) culturen. Mijn andere doel is het versterken van solidariteit binnen de POC LGBTQIA+ community.

Orlando Haynes – Seven Angels
Hoewel Seven als 32-jarige één van de oudste leden is, ontdekte hij de ballroom scene pas twee jaar geleden. En pas een jaar geleden sloot hij zich aan bij de Kiki House of Angels. Door zijn liefde voor muziek en zijn achtergrond als club-dj vond hij al snel zijn plek binnen de scene als de man achter de draaitafels. Say whaat? DJ én member of Kiki House of Angels? Naast zijn dj-optredens werkt hij full-time als logistiek coördinator. Verder heeft hij ook een aantal jaar vrijwilligerswerk achter de rug, onder andere als ‘buddy’ voor LHBTI-vluchtelingen. “Ik erken de functie van ballroom als ‘safe space’ voor LHBTI-jongeren en ben overtuigd van de positieve werking die deze heeft op gebied van tolerantie en zelfacceptatie. Daarom pleit ik voor meer diversiteit in het cultureel aanbod van Rotterdam, met name in de nacht.

Bedankt voor je aanmelding!

Vanaf nu ontvang je onze nieuwsbrief in je mailbox!