Kamilia Koutet

“Iedereen is uniek. Wat jij vindt van jezelf, hoeft een ander niet van je te vinden. Iedereen moet gewoon eens in de spiegel kijken en tegen zichzelf zeggen; You rock!”

KAMILIA KOUTET - Foto by ___

Who you are

Kamilia zat een tijd niet lekker in haar vel. Ze kon eerst niet accepteren dat ze op vrouwen valt. Ze is voor een langere tijd depressief geweest, wilde niet meer chillen met vrienden en keerde heel erg terug in zichzelf. Muziek heeft veel voor haar betekend. Zo vertelde zij het volgende: “Het was net of ik op een bootje in een groot meer zat, die aan het zinken was. Muziek voelde als een helikopter die mij kwam redden”. Toen ze het nummer ‘Who you are’ van Jessie J hoorde wilde ze mensen gaan inspireren.

In hetzelfde jaar bracht zij haar nieuwe single genaamd ‘Samen zijn’ uit. Het gaat over samen kunnen zijn met de persoon van wie jij houdt. Daarnaast moet je jezelf kunnen zijn. “Het is lastig om uit te komen voor wat je bent, maar het is nog lastiger om uit te moeten komen voor je relatie”, vertelt Kamilia. Haar moeder vond haar ‘coming out’ lastig. In die periode had zij zelf ups & downs, maar haar vriendin Iris hielp haar heel erg door deze periode heen. “Ze is gewoon echt mijn steun en toeverlaat”, vertelt ze trots.

De mensen die een onzekerheid hebben, moeten zich afvragen; is mijn onzekerheid wel realiteit?” De tip die Kamilia mee zou geven aan mensen met een onzekerheid is dat je het moet bespreken. “Iedereen is uniek. Wat jij vindt van jezelf, hoeft een ander niet van je te vinden.  Iedereen moet gewoon eens in de spiegel kijken en tegen zichzelf zeggen; ‘You rock!’ ”.

In 2018 trad Kamilia op tijdens de opening van de expositie Show your Art tijdens Rotterdam Pride. Dit jaar mogen wij haar introduceren als ambassadeur – member of House of Pride.

Bedankt voor je aanmelding!

Vanaf nu ontvang je onze nieuwsbrief in je mailbox!