Love

Rotterdam Pride

Rotterdam pride festival

3 Juni op het Willemsplein!

Benieuwd wie er gaan optreden?

Join with Pride

De focus van Rotterdam Pride ligt op het vieren van waar we zijn gekomen als community terwijl we ook stilstaan bij de stappen die er nog gezet moeten worden om Rotterdam een safe space te maken voor iedereen. Dit doen we op Rotterdam Pride Festival door samen onze queer joy te vieren en ruimte in te nemen. Daarom kun je op 3 juni op het Willemsplein de hele dag en avond genieten van diverse muziekacts, dj’s en performances zoals Cakes Da Killa, Ruth Jacott, Philou Louzolo, Cincity en Vanity Vickers. Bekijk hieronder de timetable en plan je bezoek!

timetable rotterdam pride festival 2023

Pride Market

Heb je nog zin om te shoppen, iets nieuws te leren of wat lekkers te eten? Dan kun je terecht bij de Pride Market waar meerdere shops, informatiestands en horeca hun eigen stand hebben!

Veel meer events ! Rotterdam Pride

Het festival is tijdens de Rotterdam Pride week. Er zijn na 3 juni dus nog veel meer events om te bezoeken!

Toegankelijkheid

We willen graag dat iedereen een fijne ervaring heeft tijdens ons festival, wat betekent dat we bepaalde voorzieningen hebben en je graag voorzien van informatie over de bereikbaarheid, zodat je de dag goed kunt plannen. Zo is het festival bijvoorbeeld geheel rolstoeltoegankelijk, zijn er oordoppen te koop om de prikkels te minderen en is er een miva deck. Daarnaast is er een ruimte dichtbij het festival voor een periode beschikbaar waar je kunt ontprikkelen.

Ben je benieuwd naar meer informatie hierover? Of wil je weten hoe je er kunt komen met het ov of de auto? Bekijk dan onze toegankelijkheid en bereikbaarheid pagina.

Line-UP

artiesten

Cakes da

killa

Live optreden!

RUTH JACOTT

Ruth Jacott is geboren op 2 september 1960 in Paramaribo, Suriname. Ze verhuisde op jonge leeftijd naar Nederland. Ze brak door in 1987 toen ze Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival met het nummer “Vrede”. Hoewel ze niet won, behaalde ze een indrukwekkende zesde plaats en sindsdien een bekend gezicht in de Nederlandse muziekindustrie.

Haar muziekstijl omvat een mix van pop, soul en R&B. Met haar krachtige stem en expressieve optredens heeft Ruth in de loop der jaren vele succesvolle albums en singles uitgebracht. Enkele van haar bekendste hits zijn “Hartslag”, “Blijf bij mij” en “Leun op mij”. 

Met haar warme persoonlijkheid en indrukwekkende artistieke vaardigheden heeft Ruth Jacott een blijvende indruk achtergelaten in de Nederlandse muziek- en theaterwereld. Ze wordt gewaardeerd om haar talent, toewijding en veelzijdigheid als artieste.

PHILOU LOUZOLO

Philou Louzolo, gevormd door culturele uitingen, ontstond als artiest beïnvloed door het Rotterdamse en Amsterdamse nachtleven. Met een divers pan-Afrikaans geluid wist hij wereldwijd het publiek op gerenommeerde podia te boeien.

In 2018 nam hij een pauze en verfijnde hij zijn muzikale ambities door traditionele Afrikaanse platen te mengen met genres als afro house, techno en electro. Beïnvloed door artiesten als Drexciya en Burna Boy, betekent zijn comeback een diep verlangen om voorouderlijke geluiden samen te voegen met intergalactische elektronische muziek.

Louzolo blijft grenzen verleggen, geworteld in tradities maar met eindeloze mogelijkheden.

CINCITY

Cincity, ook bekend als Cin, is een gepassioneerde artiest met een dorst naar artistieke expressie. Ze heeft alle continenten verkend en haar liefde voor housemuziek samengevoegd met haar Afrikaanse roots om een uniek en evoluerend geluid te creëren.

Met optredens op gerenommeerde evenementen als Awakenings, Tomorrowland en Fusion Festival, maar ook samenwerkingen met artiesten als Black Coffee en Seth Troxler, heeft Cin haar sporen verdiend in de muziekindustrie.

Cin’s eclectische stijl creëert een meditatieve en boeiende energie die mensen met verschillende achtergronden samenbrengt en onvergetelijke ervaringen oplevert.

JULIANA X

Juliana X, een Rotterdamse dj met Braziliaanse roots, is eigenaar van de bevrijdende clubavond Zuperstition. Haar betoverende house sound mengt energieke nostalgie met een gruizig randje, een eerbetoon aan de grondleggers van house en techno. Juliana’s sets bevatten rauwe vocalen, die haar retro-minded en inclusieve benadering van muziek belichamen.

Ze voorziet haar optredens van een unieke mix van vintage houseplaten en hedendaagse knallers, waardoor een opwindende sfeer ontstaat. Juliana X is niet alleen een getalenteerde DJ maar ook een pionier van een bevrijd en inclusief nachtleven.

The Spotify bubble contains a playlist of her favourite tracks,
can you feel it?

More Artists & PERFORMERS

Lordesius

Mandy McCandy

INBLVCKWETRUST & GLTTR GDDSS

Jill-Ann

Call Me Mother

House of Holgraphic Hoes X House Of Lux

Aiscream

Steve City

Imani Goncalves

Vanity Vickers

DJ NEMS

Hosted By

AMBER

VINEYARD

Tijdens het festival zijn er huisregels

Zo houden we het leuk en veilig voor iedereen

Partners

sponsorwall 2023 rotterdam pride

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer hierover in de privacy policy