Love

Rotterdam Pride

Impactful Queer | Rotterdam Pride Conference

Met de komst van social media kunnen we nu in een klap duizenden, al wel niet miljoenen mensen bereiken. Dit heeft de deuren geopend voor de minderheidsgroepen zoals de LGBTQIA+, BIPOC en disabled community om op ongekende manieren het podium te pakken om zichzelf te laten zien en hun volgers aan te spreken. Hierdoor zien we in een stroomversnelling impactvolle queers groeien in hun bereik voor hun cause door hun authenticiteit op social media te delen zoals Nikkie Tutorials, Naomie Pieter, Mama Qu’een, Matt Bernstein en Alok Vaid-Menon. In dit gesprek willen we een podium bieden aan de mensen die het voortouw nemen in deze ontwikkelingen en hoe we allemaal impactvol queer kunnen zijn, online en offline.

Over de sprekers:

Sharvin Ramjan (hij/hem)
Sharvin Ramjan (hij/hem), de host van de Rotterdam Pridecast, is queer, liefhebber van interieur en kunst. Hij woont samen met zijn vriend in Rotterdam, waar hij samen het instagram account Happy Village Interior mee heeft. Sharvin is ook host van de Rotterdam Pride Cast, waarin hij elke maand een bekende of onbekende queer Rotterdammer over wie ze zijn, wat hen drijft en wat Rotterdam Pride voor die persoon betekent.

Lotte van Eijk (zij/haar)
Lotte is plussize model, kunstenaar en een ware online sensatie. Met haar bereik op Instagram zet ze zich in tegen fatshaming en is ze een inspiratie voor ongehoorde mensen van alle vormen, maten, kleuren, genders en leeftijden. Ze vindt dat iedereen een plek in onze samenleving verdient en streeft naar normalisatie van diversiteit en inclusie.

Rocher Koendjbiharie

Rocher Koendjbiharie (1992) is schrijver, spreker, podcaster publicist. Hij heeft psychologie, bestuurskunde en internationaal publiek management en beleid gestudeerd aan de Erasmus Universiteit, waar hij tevens ook zijn schrijfcarrière is begonnen met een vaste column in Erasmus Magazine.

Op dit moment is hij co-host van de podcast Nee, Man — een podcast over mannelijkheid en meer. Ook is hij twee jaar hoofdredacteur geweest bij online LHBTQIA+-platform Expreszo.nl. Daarvoor heeft Rocher bij verschillende platforms een vaste rubriek gehad, zoals Erasmus Magazine en de Gaykrant. Al zijn werk heeft een strijdlustige toon omdat Rocher gelooft in en staat voor een betere en gelijkwaardige wereld. Middels geschreven en gesproken woorden probeert hij de wereld een betere plek te maken. Hij ziet zijn pen dan ook als een wapen in het gevecht tegen onrecht.

Rocher heeft publicaties op verschillende platformen, zoals OneWorld.nl, Lilith Magazine, De Correspondent, NRC.nl en is meerdere malen te gast geweest bij media zoals FunX, NPO Radio 1.

Gyor Moore (hij/hem)
Gyor Moore is een 29-jarige Design Activist uit Rotterdam en hij gelooft dat met creativiteit je de wereld kunt veranderen.
Na jarenlang bij agencies gewerkt te hebben besloot hij 4 jaar geleden om zijn eigen creative agency te starten.
Dara zet hij zich exclusief in voor topics als LHBTI+ en anti-racisme en heeft hij inmiddels mogen werken voor Pampers, NikkieTutorials en de Nationale Politie.

Thorn de Vries
Thorn de Vries (hen/hun en die/diens) is acteur, drag king en activist. Hen vertolkte onlangs een van de hoofdrollen in de film Anne+ (internationaal uitgebracht op Netflix) en speelde in de televisieserie Spangas: de Campus. Naast diens carrière als drag king en acteur zet hen zich in voor de emancipatie en zichtbaarheid van genderdiverse mensen. Zo geeft hen o.a. ook voorlichting op middelbare scholen over genderidentiteit als vrijwilliger bij COC Amsterdam. Dit jaar is Thorn tevens Ambassadeur van Pride Amsterdam.

Dit event zal in het Nederlands worden gesproken.

Event details

Agenda

Date:

juni 23

Time:

19:00 - 20:00

Locatie

Kunsthal Rotterdam

Sharvin Ramjan

Lotte van Eijk

Rocher Koendjbiharie
Foto door Kevita Junior

Gyor Moore (hij/hem)

Thorn de Vries (photo by Bete van Meeuwen)

 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer hierover in de privacy policy