Love

Rotterdam Pride

Pride in practice | Rotterdam Pride Conference

Hoe ga je als onderwijsprofessional in het onderwijs om met een steeds meer diverse studentenpopulatie op het gebied van seksualiteit en gender? En hoe zorg je voor een veilig klimaat op MBO’s, hogescholen, universiteiten en stageplaatsen zodat alle studenten zich vrij kunnen voelen en zichzelf en de ander accepteren? In de sessie Pride in Practice gaan we aan de hand van verschillende workshops, talks en professionals met coaches, school maatschappelijk werkers, de trajectbegeleiders, de ondersteuning docenten, zorgcoördinatoren actief aan de slag hoe we de veiligheid van de 100 duizend Rotterdamse studenten kunnen waarborgen.

Kosten ticket inclusief consumptie

Programma

14.00 Opening door moderator Jennifer Muntslag
14.10 Talk van Deen Groothuizen, sociaal voorlichter voor onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en culture instellingen
14.40 Workshop door Seven de Boer van Student Pride NL
15.00 Break
15.30 Introductie in panelgesprek door mede initiatiefnemer Cecilia Moyano, adviseur bij Albeda en ambassadeur bij Rotterdam Pride
15.40 Panelgesprek met oa Gyzlene Kramer- Zeroual programmadirecteur Strategie en Gelijke Kansen bij Albeda College en Leonie van Staveren, studentenwelzijn Hogeschool Rotterdam
16.30 Eind

Dit event zal in het Nederlands worden gesproken.

Event details

Agenda

Date:

juni 23

Time:

14:00 - 16:30

Locatie

Kunsthal Rotterdam

Over de sprekers:


Deen Groothuizen (hij/hem/die/diens)
Deen Groothuizen is een Rotterdammer die zich inzet voor transgender-rechten, inclusie, diversiteit, gendergelijkheid en queer-genderzorg. Hij geeft lezingen over deze thema’s en zet diens online platform op activistische wijze in om mensen bewust te maken. Deen staat voor open en eerlijke gesprekken waarbij humor de rode draad is, waarmee hij de verbinding tussen mens en thema creëert.

Seven de Boer (die/diens)

Bestuurslid Student Pride NL, gericht op inhoud. Gaat voornamelijk over het verstrekken van informatie, geven van lezingen/workshops, etc. Is non-binair, biseksueel, (ervarings)deskundig op het gebied van LGBTQIA+ issues en heeft een onderwijskundige/opvoedkundige achtergrond vanuit de opleiding pedagogiek.

Gyzlene Kramer – Zeroual (zij/haar)
Gyzlene Kramer-Zeroual (1982) is een strateeg in de non profit-sector. Ze werkt als programmadirecteur ‘Strategie en Gelijke kansen’ bij Albeda. Daarnaast heeft ze een aantal Raad van advies- en Raad van toezicht-functies in de cultuur- en onderwijssector. Op een innovatieve manier impact maken op het gebied van gelijke kansen en inclusie is een belangrijke rode draad in haar loopbaan.
Ceciel Moyano (zij/haar)
Ceciel Moyano is mede initiatiefnemer van dit programma en adviseurop het Albeda College waar ze onze toekomstige generatie helpt om tot zelfacceptatie te komen, te groeien en hun authentieke zelf te zijn.
Sé Geraerds
Sé is coordinator acute zorg bij Hogeschool Rotterdam en werkt aan  de missie goed onderwijs en goede zorg met elkaar te verbinden.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer hierover in de privacy policy