Love

Rotterdam Pride

Let’s Talk Generational – Rotterdam Pride Conference

Rotterdam is onze stad. De stad waarin we werken, waarin we leven en wonen, en waarin we liefhebben. Maar is deze stad nog wel voor ons? Ruim 30 duizend mensen kwamen af op Roze Zaterdag. Maar hoe is Rotterdam door de jaren heen veranderd? En kunnen we elkaar nog wel vinden? Neem woorden als queer, waarin de verschillende generaties vallen over het gebruik. Maar ook de stad zelf, en voor wie deze is. En hoe zit het nu met de safer spaces? En waar kunnen we nog heen om elkaar te vinden? In dit slotprogramma van de conferentie gaan we met de verschillende generaties in gesprek over queer zijn en de liefde voor Rotterdam, wat het voor hen betekent om gay te zijn in de stad en het vieren van 75 jaar COC.

Over de sprekers:

Raven van Dorst

Opgegroeid onder de rook van Rotterdam, is Raven op jonge leeftijd al begonnen met het maken van muziek. Naast muziek en televisie is Raven ook vooral bekend door diens taboedoorbrekende strijd voor gelijke rechten en integratie van mensen met een intersekse conditie en/of non-binaire identificatie. In 2017 kwam Raven uit de kast als hermafrodiet, en doorbrak daarmee een landelijk taboe. Op 5 mei 2021 heeft die afscheid genomen van diens voormalige voornaam Ryanne en gaat sindsdien door het leven als Raven.

Irfan Er

Irfan Er is sinds eind jaren 90 actief in de muziekindustrie. Begonnen als stagiair bij de legendarische club Nighttown in Rotterdam, leerde hij de kneepjes van het vak tijdens house-, hiphop- en queer-evenementen als Gay Surprise Party, Soulpunkers On Discospeed en Taboo. Fast forward naar 2022. Onlangs startte Irfan een nieuw bureau genaamd Music Boutique, een boutique bureau dat zich richt op op maat gemaakte artiesten-, evenementen- en labeldiensten. Voor elk project wordt een creatief team samengesteld dat het beste bij de klus past. Want een kaartje verkopen voor een hiphop-, jazz- of popconcert is iets heel anders dan het promoten van muziek en het creëren van content voor een singer-songwriter of queerartiest. Zeker in deze tijd, waar sociale media en sociaal bewustzijn de sleutel zijn om te slagen in het creëren van een lang leven in je carrière of evenement.

Voordat Irfan het nieuwe bureau oprichtte, vertegenwoordigde Irfan hiphop-, dance- en queer-artiesten als The Opposites, De Jeugd van Tegenwoordig, Joost van Bellen, Typhoon, Doppelgang, FS Green, Cookachoo en anderen. Daarnaast heeft hij gewerkt als muziekregisseur en promotor voor verschillende evenementen door het hele land, meest recentelijk De Jeugd van Tegenwoordig, Olympisch Stadion Amsterdam (2019), Milkshake Festival Holland and Brazil (2016-2020), The Opposites, Gashouder Amsterdam (2022) and Roze Zaterdag Rotterdam (2022).

Joana Covaco

Joana Cavaco studeert International Studies aan de universiteit van Leiden met een specialisatie in Noord-Amerikaanse politiek en Gender en Seksualiteit. Ze woont en werkt in Rotterdam waar zij werkt als coordinator van The Hang Out 010- een safe space in de stad voor de jonge queer gemeenschap. Ze creëert safe spaces, ontwikkelt methodes om kunst en activisme met elkaar te verbinden en strijdt voor de uitbanning van straatintimidatie op woordelijk en fysiek niveau. Ieder jaar op internationale vrouwendag organiseert ze een SLUTWALK in rotterdam. Via samenwerkingen met lokale gemeenschappen, waaronder jongeren door heel Europa, initieert ze op democratische wijze gelijkheid voor alle vrouwen en genders wereldwijd. 

Esmée van Loon
Esmée van Loon (1996) is een documentaire regisseur en researcher uit Rotterdam. In 2016 maakte ze tijdens haar studie aan de Willem de Kooning Academie haar eerste korte film over ‘Ma’MaQueen’, die beste film in de wacht sleepte bij het Rotterdams Open Doek en werd uitgezonden door 2DOC. Eind 2022 zullen twee nieuwe documentaires op televisie en festivals verschijnen. Een short ‘Coming-In’ (VPRO) en haar 55-minuten debuutfilm ‘Mama’ (HUMAN).

Helmut Vleugels
Hoe is het om als getrouwde hetero-man verliefd te worden op een man? Om jezelf te accepteren met een nieuwe seksuele identiteit? Om je vrouw en kinderen te verlaten en jezelf in een gay relatie te storten? Helmut Vleugels, creative director van ARA Creative Agency, schreef hierover het boek Achter de heuvels, grotendeels gebaseerd over zijn eigen verhaal.

Guillaume. 
Guillaume is een alternatieve R&B singer/songwriter/producer die muziek maakt met pure emotie. Met invloeden van Frank Ocean, Craig David, Brandy en nog veel meer neemt hij je mee in zijn melancholische verhalen.

Dit event zal in het Nederlands worden gesproken.

Event details

Agenda

Date:

juni 24

Time:

20:30 - 21:30

Locatie

Kunsthal Rotterdam

Raven van Dorst – Host

Esmée van Loon

Irfan Er

Marie Ricardo – Directeur COC Nederland

 

Joana Cavaco – The Hang Out 010

Helmut Vleugels

Arjan Beune – Voorzitter COC Rotterdam

Guillaume.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer hierover in de privacy policy