Bibliotheekcollege | Out in Rotterdam

Details
Date:

september 20

Time:

04:00 pm - 05:30 pm

Categorie:

Knowledge

Website:
Ga naar Facebook
Locatie

Bibliotheek Rotterdam

Hoogstraat 110

Rotterdam, Netherlands, 3011PV

In het kader van Rotterdam Pride geeft Simone da Silva van DIG IT UP een historisch overzicht van 100 jaar Rotterdamse lhbti-geschiedenis. Dit verhaal is samengesteld door Aad Koster voor de tentoonstelling ‘Out in Rotterdam’ in de DIG IT UP galerie. Door middel van opgediept historisch materiaal en bewegend beeld leren we meer over de Rotterdamse scene en de eerste homobeweging van Rotterdam: ‘Out in Rotterdam’. De expo belicht het wel en wee van tal van belangenorganisaties en geeft aandacht aan de geschiedenis van de Rotterdamse homo horeca.

Na het bibliotheekcollege ‘Out in Rotterdam’ interviewt Sonya Dias in de centrale hal tijdens een Erasmusgesprek Louis Alves. Louis is geboren en getogen in Rotterdam Zuid en beseft van jongs af aan dat hij anders is dan andere kinderen. Rond zijn 17e schrijft Louis een brief aan een aantal familieleden dat hij liever als vrouw door het leven wil gaan. Na een lang voortraject komt hij in aanmerking voor een operatie waarna hij mag starten met het hormonentraject. Toch besluit hij uiteindelijk om niet in transitie te gaan…

Programma:
16.00 – 17.00 | Bibliotheekcollege | Out in Rotterdam | Bibliotheektheater
17.00 – 17.30 | Erasmusgesprek met Louis Alves | Centrale hal
17.30 – | Expo borrel | Centrale hal

Benieuwd naar het Bibliotheekcollege, Louis’ bijzondere verhaal en de expositie ‘With Pride’? Meld je gratis aan via Eventbrite.

————————————————————————————
Talk: Out in Rotterdam (’Bibliotheekcollege’)
20 September
16.00-17.00

Simone da Silva gives a lecture with images of the history of 100 years of gay Rotterdam. Afterwards, the official opening of the exhibition With Pride takes place in the central hall.
Part of the exhibition is ‘Out in Rotterdam’, the new project of DIG IT UP.

After the lecture, Sonya Dias will be interviewing Louis Alves in the central hall of the library. Louis is born and raised in the south of Rotterdam and realizes he is different from other kids. When he is 17 he decides he wants to become a woman. After a long and intensive process he finally decides not to transition.

Access: free of charge – get your free ticket via Eventbrite.

Rotterdam Pride

Rotterdam Pride

Hey! Wij zijn Rotterdam Pride en vieren in 2019 voor de 6 keer culturele en seksuele diversiteit. Dit jaar is ons thema House of Colours en staan de deuren wijd open voor iedereen, wie je ook bent. Rotterdam Pride is een safe space voor iederen!

Laat een reactie achter

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste Pride ontwikkelingen!

Bedankt voor je aanmelding!

Vanaf nu ontvang je onze nieuwsbrief in je mailbox!