Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years


  • september 30, 2018
    10:00 - 17:00

Al 25 jaar leidt de samenwerking tussen Viktor Horsting en Rolf Snoeren tot compromisloze schoonheid. In hun roemrijke carrière verleggen Viktor&Rolf voortdurend de grenzen tussen kunst en mode. Hun ontwerpen contrasteren tussen romantiek en rebellie, uitbundigheid en controle, classicisme en conceptualisme.

Ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum van het Amsterdamse modehuis Viktor&Rolf presenteert de tentoonstelling Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years de meest indrukwekkende werken van dit eigenzinnige Nederlandse modeduo. Deze tentoonstelling is een unieke kans om haute couture – normaliter alleen op de catwalk – van dichtbij te bewonderen!

Entree €14,-

locatie   Kunsthal

Locatie website:

Adres
Museumpark Westzeedijk 341
3015 AA   Rotterdam

Beschrijving:

De Kunsthal Rotterdam, geopend in 1992, is een expositieruimte in Rotterdam. Het is de eerste Kunsthal van Nederland. Het gebouw is gelegen in het Museumpark en heeft een ingang aan de Westzeedijk tegenover het Koningin Emmaplein.

De Kunsthal beschikt over 3300 m² tentoonstellingsruimte in een opvallend modern gebouw, ontworpen door de Rotterdamse architect Rem Koolhaas. Het gebouw ziet eruit als een grote, platte, vierkante doos, met een smalle hoge toren als verticaal accent. Alle gevels zijn verschillend. Kostbare, klassieke bouwmaterialen als marmer en parket zijn gecombineerd met goedkope materialen als golfplaat, kaal beton, stalen roosters en ruwe boomstammen. Op de verticale toren staat het zwart-witte logo van de Kunsthal, dat is gebaseerd op het stempel dat bij transportkisten de bovenkant aangeeft.

De Kunsthal is een expositieruimte zonder eigen collectie. Praktisch gezien is het daarom geen museum. In plaats daarvan organiseert de Kunsthal wisseltentoonstellingen op het gebied van kunst en cultuur. Door de grote oppervlakte is het mogelijk ongeveer vijf exposities tegelijk te laten plaatsvinden. Het museum heeft dan ook ongeveer 25 verschillende exposities per jaar.

Bron: Wikipedia