Opening House of Boys / Photo Exhibition by Dirk Vroemen


  • september 28, 2018
    15:00 - 20:00

De kunstfotograaf Dirk Vroemen is opzoek naar onverklaarbare beweegredenen van mensen in het leven. In een ontmoeting met Ferhat Aslan en Armand Kain, organisatoren House of Boys, vertelde hij wat hem interesseert in fotografie. Daaropvolgend begon hij drie jaar lang de feesten op een onbevangen en kwetsbare manier te verbeelden. Iedereen die zich minder thuis voelt in het hetero normatieve keurslijf voelt zich aangetrokken tot House of Boys.

Een alternatief in de clubscene voor seksualiteit. Het sprookje vertelt het verhaal over een jongeman die op de vlucht slaat naar de grote stad. Het daglicht kan niet meer zijn geheimen schuilhouden. De fotograaf legde bijvoorbeeld jongemannen vast die in Rotterdam studeren uit Rusland”. Het is persoonlijk, kwetsbaar, fragiel en op het randje.

House of Boys is vrij subtiel, en dat zie je terug in haar publiek. Het is een mix van extravert en introvert, zacht en kwetsbaar, maar iedereen is ondergedompeld in muziek. De kunstfotograaf probeert met zijn foto’s het zachte, kwetsbare en artistieke uit te drukken.

De organisatoren denken dat belangrijk is om iets te laten zien van deze scene, omdat de openheid, nieuwsgierigheid, expressie, kunstzinnigheid samen met muziek en dans zorgen voor verbinding. In een tijd waarin we te maken hebben met polarisatie, staat de fotoserie symbool voor het thema van Pride Rotterdam 2018: Port of Love.

Gratis toegang.

http://dirkvroemen.tumblr.com/

 

locatie   MONO

Locatie website:

Adres
Vijverhofstraat 15
3032 SB   Rotterdam