❥ Confab: Fabulous Conference of Love.


  • September 27, 2018
    14:30 - 19:00

PROGRAMMA

14.30 – 15.00 uur: Inloop
15.00- 17.00 uur: Diverse workshops en activiteiten
17.15- 17.45 uur: Muziektheatercollectief CLUB GEWALT
17.45- 19.00 uur: Talkshow: I’m not just a Me but also a We

Activiteiten en Workshops

14.30 -17.00 uur

Levensverhalen

Vier mensen delen hun verhaal met een intiem publiek. Naderhand is er de gelegenheid vragen te stellen.

Jan van Vliet: actief lid van de Remonstranten kerk: combineert geloof met homoseksualiteit. Hoe hij opgroeide, uit de kast kwam en uiteindelijk over zijn relatie met zijn kerk en homoseksualiteit.

Anwar is in 2015 gevlucht uit Egypte. Hij liep daar gevaar vanwege zijn homoseksualiteit. Na veertig jaar kan hij voor het eerst zichzelf zijn zonder angst voor vervolging en geweld. Hij kijkt ernaar uit om een bijdrage te leveren aan de Nederlandse samenleving.

Er is nog veel onbegrip en weinig kennis over Intersekse. Annelies Tukker van NNID – Nederlandse organisatie voor seksediversiteit vertelt haar verhaal. Wat is intersekse, wat heeft het voor impact op haar leven en wat zegt het over mensenrechten in het tolerante(?) Nederland?

Boekpresentatie Zwijgplicht door Theo Stokking
Een historisch familieroman gebaseerd op waargebeurde feiten. In een tijd waarin het vluchtelingenprobleem weer opspeelt, en in een tijd waarin de acceptatie van homoseksualiteit opnieuw ter discussie lijkt, is Zwijgplicht niet alleen een goed geschreven familieroman, maar tegelijk een welsprekend pleidooi voor tolerantie.

LHBTQI+ kennis

Idem en Radar presenteren het diversiteitsspel: bespreek op een interactieve en ludieke manier diversiteit en krijg nieuwe inzichten.

LHBTQI+ beleid in de organisatie

De Hogeschool Rotterdam is een voorloper binnen het onderwijs wat betreft het doorvoeren van LHBTQI+-beleid. Tijdens de Confab deelt de hogeschool ideeën en ervaringen over hoe dit beleid handen en voeten kan krijgen binnen een organisatie.

Accenture is een internationale organisatie die diversiteit hoog op de agenda heeft staan. De workshop gaat erover hoe je een rolmodel kunt zijn op je werk. Wat houdt dit in, waarom is het belangrijk en hoe kun je een LHBTQI+ leider zijn? Authenticiteit en leiderschapsstijl komen hierbij kijken.

Gezondheid

Let’s talk about chemsex gehost door HIVPort foundation
Wat is chemsex en wat heeft dit met HIV te maken? Het bespreekbaar maken van taboes die normaliter alleen achter gesloten deuren besproken worden. De opkomst van een aantal nieuwe drugs met nog sterkere werking, de opkomst van zogenaamde chemsex party’s en de gemakkelijke verkrijgbaarheid, brengt ook weer nieuwe andere aspecten met zich mee. Hoe kan daarmee omgegaan worden en wat wordt er op het gebied van preventie al gedaan?

Art & Film

Rotterdam Pride presenteert een kunst- en filmprogramma over uiteenlopende thema’s. Meer informatie volgt.

Informatiestands

COC, Humanitas, Roze in Blauw, WMO Radar

Plenaire Programma

Na de workshops en activiteiten start het plenaire programma, dat bestaat uit een muziektheater van Club Gwalt en de talkshow I’m Not just a Me but also a We. Het programma wordt in samenwerking met de Wij Samenleving georganiseerd.

Club Gewalt

17.15 – 17.45 uur
In een extatisch theatraal concert brengt Herr Hamschterfleisch Und Band een ode aan het geluid Nina Hagen. Laat je verleiden door pruiende gitaren en bedrieglijke sirenen.

Talkshow: I’m not just a Me but also a We

17.45-19.00 uur
Onder leiding van Mauritius Wijffels worden verschillende onderwerpen zoals religie, activisme en onderwijs in relatie tot LHBTQI+ en onze havenstad met een viertal panelleden en het publiek.
Panel-leden met onder andere Jan van Vliet (actief lid van de Remonstrantenkerk), en Rocher Koendjbiharie (columnist en blogger).

Klik hier voor een uitgebreid programma overzicht.

AANMELDEN VIA DEZE LINK

Venue:   De Doelen

Venue Website:

Address:
Schouwburgplein 50
3012 CL   Rotterdam