Love

Rotterdam Pride

Together we are pride

We helpen je graag met organiseren!

Wil jij dit jaar je evenement organiseren tijdens Rotterdam Pride? Dat kan! Als Stichting Rotterdam Pride bieden wij ook een platform aan programmamakers die een bijdrage willen leveren aan onze community.

We helpen je graag om er een onvergetelijk evenement van te maken! Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt over hoe jij jouw evenement kunt toevoegen aan onze officiële Pride agenda.

Aanmelden Evenement

Eerste keer dat je een evenement organiseert?

Organiseer je dit jaar voor het eerst een evenement tijdens Rotterdam Pride? We got you! We willen je graag helpen als je hulp nodig hebt en daarom organiseren we het inloopspreekuur. Tijdens dit uur kun je al je vragen stellen aan onze team members die allemaal verschillende expertises in huis hebben. Zien we je daar?

Toegangkelijkheid

Als event organisator is het belangrijk dat je nadenkt over het toegankelijk maken van je event voor zoveel mogelijk mensen. Heb je bijvoorbeeld weleens gedacht aan de volgende punten:

- Is je locatie volledig rolstoeltoegankelijk?
- Is er bij de locatie een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig?
- Is er een ruimte waar (neurodiverse) mensen kunnen ontprikkelen?

Deze aspecten en meer kunnen ervoor zorgen dat je event toegankelijk is voor een breed publiek en iedereen het naar hun zin heeft.

Stappenplan:

Dus je hebt je eerste stappen gezet om het evenement te organiseren en wilt het graag aanmelding voor in de officiële Pride agenda. Dit is absoluut mogelijk als u deze stappen volgt.

Dit kost niet veel moeite. Heb je al een Facebook pagina voor je evenement? Ga dan naar “Beheer pagina” en klik op “Evenement maken”. Anders ga rechtsboven naar het “Menu” en klik op je op “Evenementen” en daarna “Nieuw evenement aanmaken”.

Vul de datum en locatie van je Facebook Event alvast in en geef het een leuke omslagfoto. Het is niet erg als deze in de toekomst nog veranderen.

Onderaan de pagina staat een aanmeld-formulier om je event gegevens in te vullen en naar ons toe te sturen.

Het is belangrijk dat Stap 1 is gedaan, omdat je hier het webadres (URL) naar je Facebook Event pagina moet invullen.

Je krijgt bij ontvangst van uw aanvraag van ons een bevestigingsmail.

In de komende paar weken gaan we je aanvraag in overweging nemen. Het is belangrijk voor ons en onze community dat uw evenement in lijn is met onze Vision Statement.

Wanneer uw evenement is goedgekeurd, ontvangt je van ons hierover een e-mail. Dan staat je event ook meteen op de website. 

Goed om te weten: onze agenda update zich om de zoveel uur, dus aanpassingen aan je Facebook even worden automatisch meegenomen op de website.

Start met het promoten van uw evenement als onderdeel van Rotterdam Pride! We hebben een Press Kit waar je allerlei templates kunt vinden die je zelf kunt gebruiken voor je foto’s.

Aanmeld­formulier

Vragen over hoe jij je event kan opzetten?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer hierover in de privacy policy