Rotterdam Pride x IJSvrij Festival

Rotterdam heeft vrijheid hoog in het vaandel staan. Ook IJsvrij vindt het belangrijk om vrij te kunnen zijn wie je bent. Trots is IJsvrij Festival daarom op de ‘take-over’ van Rotterdam Pride op zaterdag 11 januari. Deze zaterdag wordt volledig geprogrammeerd door Rotterdam Pride waar het vieren van het leven centraal staat. Met spoken words, een ‘Pride’ silent disco en verschillende artiesten die voor een uniek feestje zorgen. Hieronder vind je alle informatie over de programmering. 

PROGRAMMA

14.00 – 15.00 uur     Spoken Word (curated by Geoffrey Van der Ven, Moontouch en Mojo)

15.15 – 15.45 uur     Shishani

16.00 – 16.45 uur     Gewoon Annemoon

18.00 – 20.00 uur     Thunderpussy & DD king (Silent Disco)

Waar: Plein 1940 in Rotterdam

Het terrein is gratis toegankelijk. Voor prijzen voor de ijsbaan, openingstijden en schaatshuur kijk op IJsvrij.nl.

SPOKEN WORD

curated by Geoffrey van der Ven

Various Spoken Word artists

Een rijmende, zingende, spelende dichter, die je in zoetsappige woordenwolken vervoert naar een andere realiteit, is Geoffrey niet. Op een paar liefdesgedichten na. Dit Poetry Circle 010 lid schrijft uit drang en liefde. Levert met zijn gedichten de waarheid, plaatst zich in de schoenen van een ander, en deelt de verhalen van stille getuigen. Speciaal voor IJSvrij Festival is Geoffry gevraagd om een speciaal spoken word programma samen te stellen over vrijheid, LGBTQIA+ & gelijkheid.

SPOKEN WORD

Moontouch

Moontouch

Fulltime creatief dromer die voornamelijk droomt over een wereld waar geld geen waarde meer heeft, creativiteit niet langer miskend wordt en iedereen vanuit authenticiteit leeft. Ondertussen raakt ze geïnspireerd door haar reizen door hoge pieken en diepe dalen. Voedt haar innerlijke dichter door onbevlekt de verbinding met anderen aan te gaan en stimuleert iedereen om het kind in zichzelf te omarmen. Zelf geniet ze het meest van ‘de kunst van het nietsdoen’. Vind haar rust in het dagelijkse ritme van tweejarige peuter: slapen, eten en chillen, zodat creativiteit oneindig in alle vormen kan stromen. Moontouch onderzoekt en ervaart elke dag opnieuw de onuitputtelijke bron van Creativiteit. Moontouch dicht, danst, lacht, acteert en verwondert. Moontouch bevrijdt.

SPOKEN WORD

Mojo

Mojo

Mojo's verhalen worden verteld vanuit haar eigen ervaring, als vrouw, als third culture kid, als vormgever en als performer komen deze aspecten samen rondom themas als identiteit, seksualiteit en vrijheid. De vrijheid om te zijn wie je bent.

SHISHANI

Singer Songwriter

Shishani

Shishani is een getalenteerde singer-songwriter met roots in Namibië & België, maar groeide voornamelijk op in Nederland. In haar werk brengt ze deze werelden samen. Ze heeft gedurende haar carrière al verscheidene prijzen gewonnen in het binnen- en buitenland en tourt internationaal. Met haar kwartet Namibian Tales onderzocht ze muzikale tradities van de San mensen in de Kalahari woestijn in samenwerking met UNESCO. In opleiding is ze antropoloog & musicoloog en als artiest / activist belicht ze sociale vraagstukken in haar werk.

GEWOON ANNEMOON

Singer Songwriter

Gewoon Annemoon

In de muziek van Annemoon staat haar excentrieke stem centraal. Een veelzijdige artiest kun je haar met overtuiging noemen. Dit bewijst ze elke keer weer wanneer ze met haar energieke Neder-Reggae band Gelukzoekers optreedt. Als ze solo op het podium staat als 'gewoon Annemoon' kleedt ze met haar krachtige stem bekende nummers in een nieuw jasje. Een combinatie van soul en jazz, met hier en daar een vleugje funk en hiphop is haar recept voor een betoverende set.

THUNDERPUSSY & DD KING

Silent Pride Disco On Ice

THUNDERPUSSY & DD KING

Oh well! Let's just say you won't be able to stop moving on the IJS. Get your grooves on met de beste Pride Classics en laat het IJS smelten. Met of zonder Glühwein. <3
Rotterdam Pride

Rotterdam Pride

Hey! Wij zijn Rotterdam Pride en vieren in 2019 voor de 6 keer culturele en seksuele diversiteit. Dit jaar is ons thema House of Colours en staan de deuren wijd open voor iedereen, wie je ook bent. Rotterdam Pride is een safe space voor iedereen!

Laat een reactie achter

Newsletter

Sign up for our newsletter to stay up to date with all the latest Rotterdam Pride developments!

Bedankt voor je aanmelding!

Vanaf nu ontvang je onze nieuwsbrief in je mailbox!