Rotterdam Pride 2018 ambassador: C’EST LOU (Louise Duif)


“Jonge meiden hoeven niet onzeker te zijn wanneer ze gevoelens krijgen voor andere meiden.”

Louise, aka C’est Lou, heeft haar eigen onderneming waarin zij sportspecifieke kleding ontwikkelt. Daarnaast is zij Vitaliteits Coach en geeft trainingen in Rotterdam. En dit is natuurlijk nog niet alles, want haar artiestennaam C’est Lou brengt ons tot haar verborgen talent: dj! Op Oranjebitter Festival 2018, draaide ze op de Poppin’ Stage, het podium dat door Rotterdam Pride en Confetti Club gehost werd.
Louise is lekker eigenwijs, open, zelfstandig en zit vol energie. Dat voelden wij ook tijdens de officiële Afterparty van Rotterdam Pride 2016 in Annabel. Haar energie straalt af op iedereen die haar ontmoet! 🙂
“Het feit dat ik bij een community moet horen om mezelf te kunnen plaatsen in de maatschappij, maakt mij eerlijk gezegd boos en verdrietig.” Zij denkt namelijk dat je je helemaal niet zou moeten labelen. “Ben gewoon wie je bent! Ik hoop terecht dat het geen apartheid meer is, geen subcultuur, maar gewoon maatschappij”.
Natuurlijk is Louise niet zomaar ambassadeur van Rotterdam Pride 2018. Zij heeft een duidelijke visie over de maatschappij en onze samenleving:
“Ik zie in dat het niet vanzelfsprekend is dat je geaccepteerd wordt door de maatschappij wanneer je verliefd wordt op iemand van hetzelfde geslacht. Ik ging er altijd vanuit dat zolang als mijn familie en vrienden het accepteren, dat dat het belangrijkste was. Maar voor mij om gelijk te mogen leven met heteroseksuelen moet de maatschappij en wetgeving nog op vele vlakken worden veranderd.
Wat ik ook graag wil is laten zien dat alles oké is. Dat jonge meiden niet onzeker hoeven te zijn wanneer ze gevoelens krijgen voor andere meiden. Ik heb hier zelf veel moeite mee gehad. Want het is “niet normaal”, “afwijken” en “tegen de verwachting” van je omgeving in. Ik was bang voor het stereotype Lesbienne (Pot). Dat als ik op vrouwen val, dan val ik dus schijnbaar op een stevige vrouw met tuinbroek en een kort kapsel. Dit wilde ik niet, dus vocht ik tegen mijn gevoelens. Ik voelde me immers ook gewoon aangetrokken tot mannen.
Ik wil laten zien dat er binnen de hokjes net zoveel opties zijn als buiten. Dat zelfs, al val je op vrouwen, je ook nog steeds gevoelens voor mannen kan hebben zonder dat je meteen weer in het hokje biseksueel wordt geplaatst.
Leef en heb lief.”
9 jaar geleden kwam Louise naar Rotterdam voor haar eerste relatie met een vrouw. Toen zij hier kwam wonen heeft zij zoveel leuke mensen leren kennen die ook binnen de LHBTQI+ vallen, maar ook zoveel heteroseksuelen die geen moment raar opkijken van zoiets als seksuele voorkeur. Rotterdam Pride voelt voor haar als een thuisfeestje. Normaal gesproken ging ze elk jaar naar Amsterdam Pride maar ze is enorm blij dat Rotterdam zich nu ook inzet voor het normaliseren van seksuele geaardheid en zijn diversiteit hierin.
Instagram https://www.instagram.com/louiseduif/
Facebook https://www.facebook.com/louiseduif
website www.cest-lou.com