Love

Rotterdam Pride

Living Library

In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Mensen die in het dagelijks leven veel met vooroordelen te maken krijgen. Interessante mensen, die jij wellicht niet snel spreekt maar die veel te vertellen hebben. Deze editie organiseren we in samenwerking met Rotterdam Pride.

De Living Library is een concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot ongekende werelden, biedt de Living Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

Op 25 juni kun je onder andere in gesprek met psychologen die gespecialiseerd zijn in therapie voor mensen uit de LHBTQIA+ community, het hoofd marketing- en communicatie van Rotterdam Pride en een bekende persoon uit de Nederlandse Ballroom scene. Ballroom is een subcultuur die ontstaan is in Latino- en Afro-Amerikaanse LHBTQIA+ gemeenschappen in New York als een ondergrondse uitlaatklep en trainingsmethode.

📆 25 juni,13:00-16:30
📍 Centrale Bibliotheek
🎫 Gratis, aanmelden niet nodig

Event details

Agenda

Date:

June 25

Time:

13:00 - 16:30

Location

Bibliotheek Rotterdam

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website