Ceciel Moyano

Door haar liefde en passie voor Rotterdam en de LGBTQIA+ community is zij een van de nieuwe aanwinsten voor House of Pride.

CECIEL MONYANO - Foto by Jordy Brada

The goddess of the drums

Ceciel Moyano (Cecilia) is drummer, percussionist en songwriter en speelt zowel in bands als samen met dj’s. Vanaf het begin van Rotterdam Pride is Ceciel elk jaar te vinden tijdens Rotterdam Pride. Samen met de Totally crew stond zij bijvoorbeeld in 2019 op het Pride Festival en danste het publiek tot het niet meer kon!

Uiteraard doet zij nog veel meer dan magische moves met haar drums. Naast haar muziekcarrière werkt zij bij het Albeda college als social worker, waar zij voor vele jongeren vaak aanspreekpunt is voor diverse onderwerpen, waaronder ook hun identiteit. Ceciel heeft haar eigen ondernemen “Nelson vooruit op eigen kracht”, waarmee zij als community consultant advies geeft aan organisaties gericht op onderwerpen zoals jeugdcriminaliteit en seksueel grensoverschrijdend gedrag onder jongeren. Zij is een echte Rotterdammert en gelukszoeker met een enorme portie aan vrolijkheid. De missie van Ceciel is om Rotterdammers met elkaar te verbinden. Waarbij Ceciel niet kijkt naar kleur, etniciteit, geaardheid, politieke interesses of geloofsovertuiging. Het gaat haar erom wat jij komt brengen en wat jij bij wilt dragen aan jou stad en aan de maatschappij. Met het uiteindelijke doel om in vrijheid naast elkaar en met elkaar samen te kunnen leven.

“As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others” – Marianne Williamson

Wil je meer over Ceciel en haar verhaal weten? Hou het programma in de gaten! 

Bedankt voor je aanmelding!

Vanaf nu ontvang je onze nieuwsbrief in je mailbox!