Love

Rotterdam Pride

Nieuws

MAIN PARTNER INTERVIEW: NATIONALE-NEDERLANDEN

Graag stellen we je voor aan onze main partner: Nationale-Nederlanden (NN). Dit doen we door in gesprek te gaan met Diversity & Inclusion (of Diversiteit & Inclusie, D&I) specialist Monique Pennings. Zij vertelt ons in dit interview over haar functie bij Nationale- Nederlanden, hoe D&I resultaten worden gemeten, het nieuwe ‘You matter’-verlof , hoe NN de D&I strategie integreert naar andere landen waar het actief is en wat NN allemaal doet rondom Rotterdam Pride 2023. Benieuwd? Lees dan snel verder. 

NN Rotterdam Pride – 17 september 2021 © Verkijk

Hi Monique, wat leuk dat we elkaar spreken vandaag. Kun je ons wat vertellen over jezelf en je functie bij Nationale Nederlanden? 

Zeker! Mijn naam is Monique Pennings en ben D&I specialist bij Nationale- Nederlanden. Dit houdt in dat ik mij bezighoud met onze lange termijn roadmap rondom D&I. Bij NN zetten we ons in voor verschillende D&I thema’s zoals gendergelijkheid en de LHBTQIA+ beweging. Wanneer we een thema in onze strategie opnemen werken we altijd van binnen naar buiten. We beginnen met het leren van onze collega’s intern, want daar zit de kennis en ervaring, om vervolgens in gesprek gaan met organisaties waar we van elkaar kunnen leren. Rotterdam Pride speelt daarin een belangrijke rol. Het is misschien cliché, maar D&I doe je echt samen, zo is het nu eenmaal. 

NN verwelkomt iedereen, ongeacht hoe je eruitziet, waar je vandaan komt of wie je liefhebt. Daarom maken we ons sterk voor diversiteit, inclusie en gelijke kansen voor iedereen. Hoe wij dit doen delen wij in ons D&I rapport; het volgende rapport zal eind juni gepubliceerd worden. 

Hoe meten jullie de resultaten rondom D&I? 

Sowieso ben ik persoonlijk erg gesteld op het behalen van tastbare resultaten. Een goed voorbeeld daarvan is onze D&I survey die voor het eerst verstuurd werd naar alle collega’. Zo krijgen we een goed beeld hoe het met onze mensen gaat, hoe ze over bepaalde thema’s denken en of ze vinden dat ze gelijk/eerlijk behandeld worden. Zelf merken we dat we elk jaar weer meer de diepte in kunnen opzoeken met deze survey. Dit jaar is er bijvoorbeeld ook ruimte voor culturele achtergrond, seksualiteit en genderidentiteit. Door hier meer inzichten in te krijgen, kunnen we verder op zoek naar overeenkomsten om vervolgens tot relevantere oplossingen te komen. 

In 2021 heeft NN de stap gezet naar het inclusief maken van ouderschapsverlof, en in 2022 zijn jullie aan de slag zijn gegaan met een inclusievere vorm van verlof. Hoe ervaren collega’s deze progressie? 

Het is mooi om te zien dat steeds meer collega’s gebruik maken van hun ouderschapsverlof, ongeacht wat hun gezinsstructuur ook is. Verder hebben we nu ons buitengewoon verlof verruimd naar een ‘You matter’-verlof, een verlof op maat om collega’s te ondersteunen op momenten die ertoe doen. We begrijpen namelijk dat ieders leven anders loopt en op verschillende momenten behoefte heeft aan een pauze. Of dit nu is om de rouw van een dierbare te verwerken of bij het ondergaan van een gendertransitiebehandeling. Support staat centraal bij NN, extern maar ook intern. 

Nationale-Nederlanden is actief in maar liefst 11 landen. Trekken jullie de D&I strategie uit Nederland ook door naar andere landen? 

We proberen zeker de strategie te integreren in alle landen, echter merk je dat elk land anders in elkaar zit en ook eigen kwesties ontwikkelt. Daarom vinden we het belangrijk onderling nauw contact met elkaar te houden en onze strategie meer te laten ervaren voor de integratie van D&I naar het buitenland. Voor Rotterdam Pride komen er bijvoorbeeld collega’s uit verschillende landen naar Nederland om mee te doen met de activiteiten die we gepland hebben en te ervaren hoe wij de strategie hier toepassen. Daarnaast hebben we afgelopen jaar tijdens internationale coming out day in bijna alle business units de progress vlag uitgehangen. Binnen NN, mag iedereen zichzelf zijn. 

Kunstwerk van Yamuna Forzani voor Rotterdam Pride 2022. Foto door Daphne de Vries.

Wat tof, en waar zijn jullie allemaal te vinden tijdens de Rotterdam Pride? 

Voor NN-collega’s is er op vrijdag 2 juni een ‘LHBTQIA+ alfabet’ training, waarna we met zoveel mogelijk mensen verzamelen om vanuit ons NN DE café met de Pride March mee te lopen. 

Een ander hoogtepunt wordt ons NN-stage op het festival op 3 juni, want daar onthullen we onder andere een imposant kunstwerk van een kunstenaar uit de LHBTQIA+ gemeenschap. Het is nog een verrassing wie we dit jaar het podium geven, maar het is een mooie opvolger van het talent Yamuna Forzani die vorig jaar op NN’s verzoek een kunstwerk heeft gemaakt voor Rotterdam Pride. Ik kan wel alvast verklappen dat de kracht van support centraal staat in het werk. Als NN willen we nadrukken hoe belangrijk support is en zetten we het centraal in wat we doen bij Rotterdam Pride. Wat jouw pride ook is. Onze support heb je.  

Wil jij er ook graag bij zijn tijdens de Rotterdam Pride? Bekijk dan nu de offciële agenda van 2023! 

Deel dit bericht

Recente
berichten

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer hierover in de privacy policy