Love

Rotterdam Pride

Nieuws

Fundraiser voor de LGBTQIA+ community in Oekraïne

Afgelopen zaterdag organiseerde Rotterdam Pride samen met Ferry een fundraiser voor de LGBTQIA+ community in Oekraïne. Tijdens deze fundraiser werd er gesproken over de situatie in Oekraïne door Oekraïense queer mensen wiens familie en vrienden zwaar getroffen zijn door de oorlog. Zij hebben kwetsbaar hun verhaal verteld en de aanwezigen geïnformeerd over het belang van actie en wat voor effect dat heeft op voornamelijk de LGBTQIA+ community. 

Alle opbrengsten gaan naar Kyiv Pride om de community te ondersteunen, omdat ze als gemarginaliseerde groep extra risico lopen tijdens de Russische invasie. Kyiv Pride zorgt ervoor dat:  

  • Individuen uit de community zijn voorzien van voedsel en onderdak voor degenen in nood; 
  • de LGBTQIA+ community een veilige ruimte heeft om zichzelf te zijn tijdens deze verschrikkelijke oorlog; 
  • de LGBTQIA+-soldaten te steunen die voor Oekraïne vechten. 

Daarnaast heeft de organisatie achter Rotterdam Pride en Ferry besloten om het ingezamelde bedrag te verdubbelen! Heb je de fundraiser gemist, maar zou je alsnog graag willen doneren? Ga dan naar de website van Kyiv Pride en doneer vandaag nog om je medemens te helpen tijdens deze moeilijke tijden. 

Deel dit bericht

Recente
berichten

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer hierover in de privacy policy