Love

Rotterdam Pride

Roze Zaterdag komt dit jaar naar Rotterdam en dat vraagt uiteraard om een iconische event locatie. Met trots mogen we met jullie delen dat dit is gelukt, want we vieren dit jaar ‘Roze Zaterdag x Rotterdam Pride’ op de Coolsingel! Verder zal de jaarlijkse Rotterdam Pride plaatsvinden van 17 t/m 27 juni, in verband met de komst van Roze Zaterdag.

Roze Zaterdag 

Sinds 1977 vindt Roze Zaterdag traditiegetrouw plaats in Nederland.
Daarmee is dit jaarlijks terugkerend evenement één van de oudste initiatieven ter bevordering van de LHBTQIA+-emancipatie. Op 18 juni keert Roze Zaterdag na 21 jaar terug in Rotterdam.

Iconische locatie 

Bey Cil, voorzitter van Stichting Rotterdam Pride, is erg enthousiast over de nieuwe locatie: ‘Het is geweldig dat we hier met de queer community feest mogen gaan vieren. De Coolsingel is dé plek waar Rotterdammers elkaar treffen voor bijzondere evenementen.’

Pride March XL

Pride vieringen zijn van oorsprong een activistisch initiatief van de LHBTQIA+ gemeenschap. Tijdens Rotterdam Pride 2022 zal op Roze Zaterdag daarom ook de Pride March gelopen worden: een wandeling dwars door de stad om aandacht te vragen voor emancipatie en acceptatie. De Pride March XL wordt georganiseerd door de Rotterdamse LHBTQIA+ gemeenschap. Het startpunt wordt later dit jaar bekend gemaakt. 

Rotterdam Pride kan niet wachten om deze bijzondere editie met de jullie te beleven. Wil jij er sowieso bij zijn? Houd dan onze socials en website in de gaten voor de laatste updates en/of meld je aan voor onze nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer hierover in de privacy policy