Love

Rotterdam Pride

Nieuws

Pride Literature List!

Onze verhalen zijn van cruciaal belang om verteld te worden. We hebben een leeslijst samengesteld met onze favorieten, door of voor Queer lezers.

– Beyond the Gender Binary | Alok Vaid-Menon
Alok bied een toegankelijke uitleg over gender fluiditeit en toont dat een wereld zonder binair denken over gender meer vrijheid creëert voor iedereen. Alok verzorgd de juiste middelen om een wereld met groeiende trans fobie tegen te gaan. Gender is niet zwart wit, maar een wereld vol met kleur.
Hier meer!

-Giovanni’s Room | James Baldwin
In Giovanni’s Room word je ondergedompeld in de vele facetten van wat liefde kan zijn. Een boek dat onderwerpen als homoseksualiteit en biseksualiteit met empathie en zorg aan het licht brengt. Een klassieker!
Hier meer!

-Een stralende toekomst | Rebecca Makkai
Een verhaal over de Aidsepidemie, van de jaren 80 in Boystown Chicago, naar het hedendaagse Parijs. Een boek over vriendschap en liefde in een tijd van tragedie en verlies.
Hier meer!

-Gloei | Edward van de Vendel
Een interviewboek met 21 jongeren die onder de queer paraplu vallen. Hoe gaat gen-Z om met zaken als identiteit, gender, seksualiteit en liefde? Wat zijn onze overeenkomsten en wat zijn onze verschillen?
Hier meer!

– Op aarde schitteren we even | Ocean Vuong
Een brief van een man naar zijn moeder die niet kan lezen. Een verhaal over bi-cultureel zijn, queer zijn en je in een wereld bewegen die weinig van je schijnt te begrijpen.
Hier meer!

– I’m Afraid of Men | Vivek Shraya
Alleskunner Vivek Shraya beschrijft in dit boek hoe als trans vrouw in haar jeugd mannelijkheid haar is opgelegd en hoe dat haar nog steeds achtervolgd. Een verhaal over een leven van camouflage naar een kleurenexplosie, waarin we leren te omarmen wat ons anders maakt en te overwinnen wat ons bang maakt. (Alleen beschikbaar in het Engels)
Hier meer!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt