Nieuws

Rotterdam hangt de vlag uit!

De zevende editie van Rotterdam Pride is een aangepaste editie en staat geheel in het teken van ‘Dare To Unite’ . In samenwerking met Nationale-Nederlanden gaat de organisatie met de vernieuwde inclusieve regenboogvlag de stad meer kleur geven.

Dare to…UNITE!
Het thema dit jaar is ‘Dare to’. Met deze campagne wil Rotterdam Pride de LHBTIQ+ community aanmoedigen om trots te durven zijn en een stap dichter naar jezelf te zetten. De inspiratie hiervoor komt voort uit activisten en groepen die opkomen voor wie zij zijn en van wie zij houden. Elke DARE van deze personen betekent een stap vooruit in de LHBTIQ+ emancipatie en het gevoel van veiligheid en vrijheid. 

Om de community ’s aan te moedigen kunnen Rotterdammers zich vanaf vrijdag 4 september inschrijven voor een vlag via deze link . De vlag is een geschenk aan Rotterdammers en aangeboden door Stichting Rotterdam Pride en Nationale-Nederlanden Er zijn maximaal 2500 vernieuwde inclusieve regenboogvlaggen beschikbaar. Hiermee hopen de organisaties tijdens de Rotterdam Pride, meer solidariteit, kleur en erkenning te geven aan de LHBTIQ+ community, de trans-gemeenschap en mensen van kleur.
Vernieuwde regenboogvlag

Een Amerikaanse ontwerper Daniel Quasar heeft dit nieuwe ontwerp voor de regenboogvlag bedacht. Het grootste deel van de originele regenboogvlag heeft Daniel Quasar onveranderd gelaten om zo de oorspronkelijke betekenis en herkenbaarheid niet weg te nemen. Het nieuwe ontwerp heeft witte, roze, lichtblauwe, bruine en zwarte strepen in aan de linkerkant van de vlag. De nieuwe strepen hebben de vorm van een pijl die naar rechts wijst “om de voorwaartse beweging weer te geven,” aldus Quasar. Hij heeft de nieuwe kleuren ontleend aan de transgendervlag, maar de toegevoegde kleuren vertegenwoordigen ook de mensen van kleur en zij die met AIDS leven of aan de ziekte zijn overleden. 
Organisatie

Stichting Rotterdam Pride is een organisatie met een jaarlijks evenement voor de LHBTIQ+ community en deze vindt dit jaar plaats van 18 september tot en met 27 september. De organisatie streeft naar emancipatie en sociaal maatschappelijke en juridische gelijkwaardigheid voor mensen binnen de LHBTIQ+ community ongeacht lichaamskleur, lichaamsvorm of mentale / fysieke gezondheid.

Link om je in te schrijven voor de vlag: https://rotterdam-pride.com/gratis-vlag/

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Recente Berichten

© 2021 Rotterdam Pride - Alle rechten voorbehouden.

Made with ♥ by Accenture

Bedankt voor je aanmelding!

Vanaf nu ontvang je onze nieuwsbrief in je mailbox!