Interview zangeres Kamilia Koutet

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

p 20 september vond de opening van Show your Art plaats bij Toko Trash in Rotterdam. Het Show your Art project is een nieuw concept van Rotterdam Pride. De tentoonstelling toonde verschillende foto reeksen, die gemaakt zijn door verschillende jonge artiesten.

Nadat de expositie geopend werd door Nico van het Rotterdam Pride team, deed projectleider Jonathan Oron een woordje over de expositie. Hij nodigde Kamilia Koutet uit om op het podium te komen en haar nieuwe single te zingen. In een interview vertelt zij hier meer over.

Samen zijn

Haar nieuwe single genaamd Samen zijn, gaat over samen kunnen zijn met de persoon van wie jij houdt. Daarnaast moet je jezelf kunnen zijn. “Het is lastig om uit te komen voor wat je bent, maar het is nog lastiger om uit te moeten komen voor je relatie”, vertelt Kamilia. Haar moeder vond haar ‘coming out’ lastig. In die periode had zij zelf ups & downs, maar haar vriendin Iris hielp haar heel erg door deze periode heen. “Ze is gewoon echt mijn steun en toeverlaat”, vertelt ze trots.

Who you are

Kamilia zat een tijd niet lekker in haar vel. Ze kon eerst niet accepteren dat ze op vrouwen valt. Ze is voor een langere tijd depressief geweest, wilde niet meer chillen met vrienden en keerde heel erg terug in zichzelf. Muziek heeft veel voor haar betekent. Zo vertelde zij het volgende: “Het was net of ik op een bootje in een groot meer zat, die aan het zinken was. Muziek voelde als een helikopter die mij kwam redden”. Toen ze het nummer ‘Who you are’ van Jessie J hoorde wilde ze mensen gaan inspireren.

You rock

“De mensen die een onzekerheid hebben, moeten zich afvragen; is mijn onzekerheid wel realiteit?” De tip die Kamilia mee zou geven aan mensen met een onzekerheid is dat je het moet bespreken. “Iedereen is uniek. Wat jij vindt van jezelf, hoeft een ander niet van je te vinden.  Iedereen moet gewoon eens in de spiegel kijken en tegen zichzelf zeggen; ‘You rock!’ ”.

Netwerken

Kamilia is vooral bekend geworden door zelf te netwerken. Zo vertelt zij dat je brutaal moet zijn en mensen moet benaderen. Wanneer je dit niet doet, is de kans klein dat je ontdekt wordt. Na het afstappen op verschillende mensen, bouwde zij een netwerk op. Zo ging ze van studio naar studio en maakte ze zelfs een track met Monsif.

Geschreven door: Heleen Witvliet – Grafisch Lyceum Rotterdam

Fotografie: Fatih Hijnen – Grafisch Lyceum Rotterdam

1 comment

  1. A WordPress Commenter

    Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Comments are closed.

Bedankt voor je aanmelding!

Vanaf nu ontvang je onze nieuwsbrief in je mailbox!