Opening Tentoonstelling ’75 jaar gay Rotterdam’

  • vr 22 sep
    16:00 - 17:00
Informatief
Kunst & Cultuur

Na het themajaar over 75 jaar wederopbouw duikt DIG IT UP in de geschiedenis van 75 jaar gay Rotterdam. Met een expositie, een talkshow en de Roze Zoldervondsten wordt aandacht besteed aan de lange traditie in seksuele diversiteit in Rotterdam. Pex Langenberg, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur, opent de expositie op 22 september.

De tentoonstelling bestaat uit ruim dertig foto’s van Rotterdamse lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksuelen, aseksuelen of zoekenden. Het is een spannende mix van ouwe rotten uit de scene tot aan jongeren die nog maar net hun coming-out beleven. Onder de door Esther Erkelens (Des Esther’s Fotografie) genomen portretten staat enkel het beroep van de betreffende persoon. De stichting DIG IT UP laat hiermee zien hoe de lhbt-gemeenschap een inmiddels vanzelfsprekend onderdeel van de Rotterdamse samenleving vormt. Zo zijn er portretten van onder meer een stedenbouwkundige, brigadier, evolutiebioloog, leraar en een dominee.

’75 Jaar gay Rotterdam’ is een ode aan alle gays die Rotterdam weer mede hebben opgebouwd. De geportretteerden hebben met hun werk bijgedragen aan de ontwikkeling van de stad en een gezicht gegeven aan de culturele en seksuele diversiteit. Pex Langenberg, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur, opent de tentoonstelling op vrijdag 22 september om 16.00 uur. Daarna verbeeldt theatermaker Geert Vermeegen hoe hij, na net vanuit Tilburg naar Rotterdam te zijn verhuisd, via Grindr op zoek gaat naar een date.

Vanaf het weekend van de Rotterdam Pride is de etalagetentoonstelling 24/7 vanaf de straat zichtbaar voor het publiek (DIG IT UP Gallery, Schiedamsedijk 62a). Op donderdag en vrijdag is binnen ook een gratis toegankelijke uitgebreidere tentoonstelling te bezichtigen. Op www.digitup.nl/75jaar-gay-rotterdam zal aanvullende info over de geportretteerden te vinden zijn.

Locatie

Adres
Schiedamsedijk 62avolg ons op social media