ROTTERDAM PRIDE            (UN)LABELLED         21 – 24 SEP 2017
 

Foto: Siem van Woerkom
14 oktober '16

Aftermovie Rotterdam Pride

In samenwerking met Open Rotterdam maakten wij een aftermovie van Rotterdam Pride. Nog een keer nagenieten van de Pride Walk, Talkshow, Camp Pride en de Circuit meets Rotterdam Pride party in Annabel.

Wij zien jullie graag weer volgend jaar van 22 september t/m 24 september 2017!23 september '16

Amsterdam heeft boten, Antwerpen vrachtwagens en Rotterdam heeft… EEN TRAM!

Komende zaterdag 24 september rijdt er in het kader van Rotterdam Pride een regenboogtram door het centrum van Rotterdam. Als initiatiefnemers zien GayRotterdam en Rotterdam Pride dit als een mooie kans Rotterdam Pride onder de aandacht te brengen en de seksuele diversiteit te vieren. Diverse LHBT+ organisaties als COC Rotterdam, Humanitas en Rotterdam V nemen plaats. De Pride tram is een mooi uithangbord voor Rotterdam Pride en dus helemaal versierd in regenboogkleuren.

De tour duurt van 14:00 uur tot 15:30 uur, en heeft als op- en afstappunt de Unie aan de Mauritssingel. Om 15.15 uur zal de tram op Centraal station stoppen alwaar er voldoende gelegenheid is tot het maken van foto’s.22 september '16

Rotterdam Pride 2016 is begonnen!!

Met de interactieve conferentie Rotterdam (Un)labelled is Rotterdam Pride 2016 vandaag voor Rotterdamse professionals uit de sectoren zorg, hulpverlening, het onderwijs, welzijnswerk & bedrijfsleven van start gegaan. Deze Rotterdamse professionals worden via de conferentie betrokken bij het stedelijke lhbtqi-beleid en wisselen kennis en expertise uit die bijdragen aan een inclusieve samenleving.

Om 19:30 uur vindt De Rotterdam Pride Talkshow plaats in Arminius Rotterdam waarin Winfried Baijens (presentator NOS journaal) op zoek gaat naar antwoorden op de vraag 'Hoe kan Rotterdam een stad zijn waarin iedereen zich thuisvoelt met alle verschillen die er zijn?'. Kaarten zijn nog verkrijgbaar via deze link

Ook kun je vanavond borrelen en BBQen bij FERRY of bingoën bij LOUD Rotterdam.
Kijk hier voor de volledige agenda van vandaag.

De grote publieksopening vindt morgen plaats met de Pride Walk en de daar op aansluitende Opening op het Schouwburgplein.22 september '16

Pride Walk: de route

De route is bekend!
De Pride Walk start vrijdag 23 september bij het KPN- gebouw op de Kop van Zuid en loopt over de Erasmusbrug door het centrum van Rotterdam om vervolgens te eindigen bij het Schouwburgplein, alwaar de publieksopening plaats vindt. Daar kun je o.a. optredens verwachten van de eclectische groep Cookachoo, dat wel een van de kleurrijkste bands van Nederland genoemd mag worden.

PROGRAMMA
16:00 uur Verzamelen op het KPN Pride plein
17:45 uur Welkomstwoord: Pride Talk van o.a. Tofik Dibi gepresenteerd door Manon la Décadence.
18:00 uur Startschot Pride Walk
19:30 uur Aankomst Schouwburgplein en start openingsprogramma21 september '16

Wie heeft de mooiste Pride etalage?

Breng hier jouw stem uit via Facebook!

Deelnemers aan de beste Pride 2016 etalage wedstrijd zijn:
- AH to Gay, Beurstraverse 146
- Sluijter & Meijer, Witte de Withstraat 48A
- WORM, Boomgaardstraat 71
- Vintage & Labels by Hendrikus, Pannekoekstraat 35A
- GROOS, Schiekade 203
- The Office Electric tattooing, Oppert 296
- Vessel 11, Wijnhaven t/o 101

Iedereen kan t/m vrijdag 23 september stemmen wat de mooiste etalage is.

Naast de publieksstem zal een jury van Gay Rotterdam en Rotterdam Pride zich buigen over de beste etalage. De winkel met de meeste stemmen wint uiteindelijk exposure op het platform Gay Rotterdam en natuurlijk een fles roze champagne! De winnaar wordt op zaterdag 24 september officieel bekend gemaakt tijdens Camp Pride op het Schouwburgplein.

Happy Pride!20 september '16

Tofik Dibi geeft startschot Pride Walk

Nog twee dagen en dan gaat Rotterdam Pride van start. Van 22 t/m 25 september zal de binnenstad van Rotterdam in het teken staan van cultuur, feest, gelijkheid en regenbogen. Dat Rotterdam Pride groeit is goed af te zien aan het bomvolle programma dat dit jaar aangeboden wordt. Met name voor de Pride Walk op vrijdag 23 september wordt veel animo verwacht.

De Pride Walk is voor iedereen die de vrijheid van seksuele diversiteit wil vieren. Dit jaar wordt de Pride Walk geopend door Nederlands ex-politicus Tofik Dibi. Onlangs had hij zijn coming out. Om 18:00 uur zal Dibi het startschot geven en vertrekt een bonte parade met regenboogvlaggen en muziek over de Erasmusbrug richting het Schouwburgplein. Daar vindt vanaf 19.30 uur de Rotterdam Pride Opening plaats met diverse optredens van o.a de Britse happyboy Lord of the Lobsters en de talentvolle eclectische groep Cookachoo.

PROGRAMMA
16:00 uur Verzamelen op het KPN Pride plein
17:45 uur Pride Talks:
- Anita Nanhoe & André Jager (vz en vvz Rotterdam Pride)
- KPN welkomstwoord: Voel je vrij
- Tofik Dibi
- Manon la Décadence
18:00 uur Startschot Pride Walk
19:30 uur Aankomst Schouwburgplein en start openingsprogramma Schouwburgplein met Lord of the Lobsters & Cookachoo

Meer info vind je hier19 september '16

◢ De Rotterdam Pride Talkshow ◣

Donderdag 22 september vindt De Rotterdam Talkshow plaats in Arminius Rotterdam.
Na de schietpartij in Orlando en de aanslagen in Europa voelt bijna de helft van de lesbiënnes, homo- bi- en transseksuelen zich minder veilig dan vijf jaar geleden. En zij niet alleen. Hoe kan Rotterdam een stad zijn waarin iedereen zich thuisvoelt met alle verschillen die er zijn?

Winfried Baijens (presentator NOS journaal) gaat opzoek naar antwoorden met inspirerende gasten als: Tofik Dibi die op de biechtstoel gaat bij Winfried (in een eerder interview met hem gaf hij aan geen homo te zijn...), Anita Nanhoe (voorzitter Rotterdam Pride), geeft alle feiten en cijfers over hoe veilig we zijn in Rotterdam en Hanneke Takkenberg (Chief Diversity Officer Erasmus Universiteit Rotterdam) test onbewuste vooroordelen.

Tijdens de talkshow vinden aansprekende performances plaats van: Anthony Husseyin Badilli: 'Playing Possum-My brothers might kill me' en een Grace Jones performance by Gil the Grid (oprichter van Amenti Collective en winnaar van het wereldkampioenschap experimental dans bij Juste Debout Parijs). Raoul de Jong (programmamaker, danser en schrijver) daagt het publiek uit met de Grote LHBTQI+ quiz.

Toegang 5 euro, studenten 2,50 euro
Tickets zijn hier te koop

De Rotterdam Pride talkshow wordt georganiseerd door IDEM Rotterdam, Rotterdam Pride en Arminius Rotterdam.Keynotespreker Loiza Lamers
15 september '16

Conferentie Rotterdam (Un)labelled

Volgende week donderdag trapt Rotterdam Pride af met de conferentie Rotterdam (Un)labelled waarin Rotterdamse professionals worden betrokken bij het stedelijke lhbtqi-beleid en waarin kennis en expertise worden uitgewisseld die bijdragen aan een inclusieve samenleving.

Deze interactie conferentie vindt plaats van 12.30 – 18.30 uur in Het Nieuwe Instituut en bestaat uit verschillende onderdelen o.a. opening met theatervoorstelling: "Gaia, een moeder", plenaire sessies met inspirerende sprekers, panelgasten, 7 kennislabs, infomarkt, expositie en een netwerkborrel

Aanmelden kan nog! Via http://idemrotterdam.nl/rotterdam-unlabelled/